fbpx

Reiki is een oude Japanse geneeswijze, gebaseerd op handoplegging. De betekenis van het woord is ‘Kracht van de Zon’, Rei = zon en Ki = kracht. Het is de levensenergie die via handen wordt doorgegeven. De behandelaar is het doorgeefkanaal van deze universele energie . Reiki is een eenvoudig en liefdevol pad naar heling en bewustzijn. Het werkt op alle vier de niveaus van ons lichaam: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Wat doet Reiki?

Ons lichaam heeft een geweldig zelfregulerend genezend vermogen. Door allerlei factoren kan dat vermogen gehinderd worden en kunnen er in het lichaam blokkades optreden. Je bent dan uit balans en kwetsbaarder voor bijvoorbeeld ziekten.

De energie die door reiki wordt doorgegeven activeert het genezend systeem, het wordt als het ware wakker geroepen. Daarmee wordt een belangrijke stap gezet om de opgelopen verstoringen weg te nemen. Dit vindt plaats op alle vier de niveaus van ons lichaam.

Terwijl reiki dat genezend vermogen activeert en energiebanen weer in beweging brengt, ervaren we ontspanning en rust. Stap voor stap brengt het je weer dichter bij jezelf. Reiki is inzetbaar bij elke verstoring en ziekte en kan naast elke andere vorm van behandeling worden toegepast.

 

Een reikibehandeling, hoe ziet dat eruit?

De reiki behandeling duurt tussen de 30 en  60 minuten. Er wordt altijd vooraf een intakegesprek gehouden, ook als je de reiki combineert in een gezichtsbehandeling.  Bij de behandeling scan ik het lichaam door mijn handen dicht boven je te bewegen, van hoofd naar voeten en van links naar rechts. Ik hoef je daarbij niet aan te raken.  Tijdens het scannen voel ik waar eventuele blokkades zitten en daar pas ik de behandeling op aan.

Na het scannen begint de reikibehandeling, het doorgeven van energie. Ik leg daarbij mijn beide handen op diverse plekken van je lichaam en raak je daarbij zachtjes aan waar dat mogelijk is. Deze plekken zijn posities op de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Na een aantal minuten wissel ik van positie, waarbij ik eerst de voorzijde van het lichaam behandel en daarna de achterzijde. Per positie kun je verschillende ervaringen hebben. Meestal voelt het warm, soms koud of voelt je tintelingen. Tot slot praten we na met een heerlijk glas water.

Zachte achtergrondmuziek en aromatherapie, op basis van een speciale olie, dragen bij aan een ontspannen sfeer tijdens de gehele behandeling.

Over het algemeen wordt een reikibehandeling als zeer prettig ervaren, tot vaak lange tijd daarna. Mensen spreken van rustgevend, tijdloos, ontspannend, ze vallen soms in slaap, maar ook momenten van helderheid en betere focus. Het kan ook voorkomen dat een blokkade tijdelijk wat voelbaarder wordt. Dit kun je vergelijken met de effecten die ook bij andere natuurgeneeswijzen kunnen optreden, denk aan de homeopathie.

Reiki biedt ondersteuning naast de reguliere zorg en is geen vervanging hiervan.

Bekijk hier de mogelijkheden

×