fbpx

Het begrijpen van een vettige huid is best moeilijk. Het is lastig een vette huid onder controle te krijgen en te houden als je niet precies weet wat het is.  

Als je jouw huidtype als vettig classificeert lees dan vooral verder om een ​​makkelijke huidverzorgingsroutine te ontdekken die je zal helpen je huid in balans te krijgen en te behouden.

Wat is een vette huid?

Iedere huid heeft een bepaalde hoeveelheid olie nodig om de huid gehydrateerd te houden. Deze olie wordt aangemaakt door de talgklieren die zich over het hele lichaam bevinden, maar voornamelijk op het gezicht en de hoofdhuid.

Talg werkt vaak goed om de huid te smeren en te voorkomen dat deze uitdroogt. Het kan ook meehelpen bij het reinigen van je poriën van dode huidcellen en ander vuil.

Iedereen produceert een andere hoeveelheid talg. Dit bepaalt grotendeels welk huidtype je hebt. Als je overactieve talgklieren hebt die overtollig talg produceren, kan je huid er glanzend uitzien en kunnen de poriën verstopt raken. Dit is vaak de reden waarom mensen met een vette huid vatbaar zijn voor onvolkomenheden in de huid, zoals acne.

Hoe kom je erachter of je een vette huid hebt.

Er zijn een paar tekenen die aangeven of je een vette huid hebt.

Als je gezicht er altijd glanzend uitziet en tegen het einde van de dag ‘vettig’ wordt. Of als je merkt dat je make-up van je gezicht kan smelten… dan heb je waarschijnlijk een vette huid.

Let vooral op je T-zone – het gebied van je voorhoofd tot aan je neus. Deze zone heeft de neiging het meest vettig te worden omdat het van nature actievere talgklieren heeft die mogelijk overtollig talg produceren.

Als je T-zone vettig is maar de rest van je gezicht (je wangen en kin) is normaal of droog, dan heb je mogelijk een gecombineerde huid. Volgende week meer over de gecombineerde huid!

wat veroorzaakt een vette huid?

Wat veroorzaakt een vette huid?

Een typisch vette huid is erfelijk, dus de kans is groot dat deze via een of beide ouders aan jou is doorgegeven. Dit betekent meestal dat je er heel weinig aan kunt doen om je huidtype te veranderen.

Overtollige talg kan echter worden veroorzaakt door een aantal verschillende elementen. Verhoogde hormoonspiegels kunnen leiden tot een vette huid in tijden zoals puberteit en zwangerschap, maar ook tijdens de menstruatiecyclus of menopauze van sommige vrouwen. Dit komt doordat de talgklieren in deze tijden actiever zijn.

Hoe kun je een vette huid verhelpen?

Hoewel je het huidtype niet kunt veranderen, zijn er wel dingen die je kunt doen om je vette huid onder controle te krijgen en te houden.

Als je een vette huid hebt ben je geneigd producten op je gezicht te gebruiken die de huid uit drogen, in de hoop dat het ook overtollige talg weghaalt. Zoals grove scrubs of reigers met heftige ingrediënten. Maar helaas maken deze producten het op lange termijn alleen maar erger. Je stimuleert hier namelijk de talgproductie mee. De huid wordt droog en gaat extra veel talg aanmaken om hem weer gehydrateerd te krijgen.

Als je een vette huid hebt heb je waarschijnlijk grotere open poriën. Hierdoor is je huid kwetsbaarder voor aandoeningen zoals acne.  Om dit onder controle te houden zijn er een paar stappen die je kunt nemen.

‘S Nachts kunnen er bacteriën op ons gezicht verzamelen waardoor ze grotere poriën vullen met vuil dat irritatie en puistjes kan veroorzaken. Je gezicht ‘s ochtends als eerste op de juiste manier reinigen is een geweldige manier om je huid te beschermen en alle onzuiverheden die zich daar hebben verzameld weg te wassen.

Maar ‘s nachts zweten we ook van nature meer. Dit betekent dat ons beddengoed vervuild raakt. Door niet regelmatig je beddengoed te verwisselen maken we de vette huid als maar erger. Vervang daarom regelmatig je beddengoed om de hoeveelheid vuil die je poriën verstopt te verminderen.

Stap voor stap vette huid verzorgingsroutine

Stap voor stap routine

Hier bij BeyouT gebruiken we producten die geschikt zijn voor elk huidtype en huidprobleem. Hier hebben we een makkelijke huidverzorgingsroutine die ervoor zal zorgen dat de vette en gevoelige huid onder controle kan worden gehouden.

Stap één: Zoals eerder vermeld, is het reinigen van je gezicht de eerste stap naar een goede huidverzorgingsroutine. Dit zorgt ervoor dat je huid vrij is van vuil dat je poriën zou kunnen verstoppen.

Zorg ervoor dat je de juiste reiniger voor je huid gebruikt. Je wil niet dat je huid strak aanvoelt na het wassen of reinigen – je wil dat deze zacht en soepel aanvoelt.

Onze Daily Detox Facial Wash is geweldig voor deze eerste stap. Het reinigt de huid op milde wijze en werkt om het natuurlijke talggehalte van je huid in evenwicht te brengen. Het bevat hoge antioxiderende ingrediënten die schade gedurende de dag helpen voorkomen.

Je kunt deze gezichtsreiniger op een nat gezicht en hals tot een schuim masseren en vervolgens voorzichtig met koud water wegspoelen om je gereinigde poriën te helpen sluiten.

detox facial wash

Daily Detox Facial Wash

Liquid Radiance Glycolic Toner

Rainforest Rescue Blemish Serum

Stap twee: gebruik een serum. Dit klinkt misschien eng, omdat serums vaak de reputatie hebben de droge huid te helpen vocht en hydratatie vast te houden. We hebben echter een serum dat speciaal is ontworpen om meer vette huidtypes te helpen.

Ons Rainforest Rescue Blemish Serum is gericht op de vette en onzuivere huid. Het bevat een Amazone-mix van Acai en Copaiba waarvan is bewezen dat het de talgproductie vermindert en de verschijning van puistjes en poriën vermindert. Hierdoor blijft de huid schoon, kalm en mat.

Het bevat ook wilgenbast, een natuurlijke bron van salicylzuur. Dit helpt de celvernieuwing te stimuleren en helpt je huid te exfoliëren zonder irritatie te veroorzaken. Het is belangrijk op te merken dat wilgenbast vaak niet wordt aanbevolen voor gebruik tijdens de zwangerschap, hoewel het slechts in een zeer laag percentage wordt gebruikt.

Je kunt dit na het wassen op je schone gezicht en hals gebruiken. Je kunt dit ook op individuele plekken gebruiken voor gerichte actie.

True balance lotion

True Balance Lotion

Stap drie: Vergeet ten slotte niet om af te sluiten met een vochtinbrengende crème. Mensen met een vette huid willen deze belangrijke stap soms overslaan, omdat ze denken dat de olie op hun huid betekent dat hun huid voldoende gehydrateerd is.

Overtollige olie kan soms het gevolg zijn van onderliggende droogheid ergens in de huid. Je talgklieren kunnen zichzelf overbelasten door te proberen vocht terug te brengen in de droge huid, waardoor overtollige olie ontstaat.

 

Onze zachte, matterende True Balance Lotion is een geweldige vochtinbrengende crème voor de vette en gecombineerde huid. Het bevat gemberplantcellen waarvan klinisch is bewezen dat ze de poriën verkleinen en verkleinen en het matterende effect van de lotion creëren.

De True Balance Lotion maakt ook gebruik van avocado-extract dat helpt om overmatige olieproductie te beperken door een olieproducerend enzym te remmen. Dit helpt vooral bij het verschijnen van een glanzende T-zone. De olieproductie wordt in 3 weken met gemiddeld 40% verminderd.

Je kunt deze lotion voorzichtig aanbrengen op een gereinigd gezicht en hals.

Wat kan je nog meer doen?

De stapsgewijze handleiding hierboven is ontworpen om je te helpen de vette huid onder controle te krijgen en te houden. Maar er zijn altijd meer dingen die je kunt doen.

Waarom probeer je niet één keer per week een gezichtsmasker? Ons Radiant Glow Face Mask ruikt naar pure chocolade en bevat klei. Als je een vette huid hebt, kan het geweldig zijn om een gezichtsmasker met klei te gebruiken, omdat de klei kan helpen om eventuele onzuiverheden uit je poriën te verwijderen. Als je poriën schoon zijn, hoeven die niet uit te rekken om overtollig vuil en zweet op te vangen, zodat ze ook zichtbaar kleiner en strakker kunnen lijken!

Radiant Glow Mask

Radiant Glow Mask

Vind je het na het lezen van dit artikel nog lastig om te bepalen wat je huid nodig hebt?

Kom dan voor een Meet & Treat in de salon!