fbpx

Niacinamide wordt als één van de populairste skincare producten van 2021 gezien, en dat is niet zonder reden: het is namelijk een echte alleskunner. Dit wondermiddel is bovendien geschikt voor alle huidtypen.

Wat is Niacinamide?
Niacinamide is een vitamine B3, een onmisbare stof voor lichaam en huid die de huidbarrière versterkt.

Vitamine B3 krijgen we binnen via voeding zoals vis, vlees en noten. Het is een essentiële vitamine voor ons lichaam die onder andere ons spijsverteringskanaal en zenuwstelsel goed laat functioneren. De cosmetica-industrie is decennia geleden al gaan testen of Niacinamide ook positieve effecten op de huid kan creëren, en dit is wel gebleken. Deze multitasker blijkt voor bijna ieder huidprobleem voordelen op te leveren.

Wat doet Niacinamide voor de huid?
Je kan beter vragen, wat niet. Niacinamide maakt ceramiden en vrije vetzuren aan – deze natuurlijke huidvetten versterken de barrièrefunctie van de huid. Een sterke huidbarrière verliest minder vocht en is minder gevoelig voor schadelijke invloeden van buitenaf, dit stelt ook het aging proces uit. Daarnaast werkt het ook ontstekingsremmend, waardoor reacties als roodheid, zwelling en/of jeuk aanzienlijk verminderen. Niacianamide is ook in te zetten bij een huid met verstoppingen en onzuiverheden, omdat het een mooie regulator van de talgproductie is. Last but not least: bij een percentage van 5% of hoger werkt het ook verhelderend op oppervlakkige pigmentatie. 

Niacinamide has it all

✓ Het beschermt de huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf zoals zonneschade, waardoor Niacinamide een anti-aging effect heeft. Rimpels, fijne lijntjes, roodheid en pigmentvlekken zullen verminderen terwijl de huid gehydrateerd wordt. 

✓ Het heeft een ontstekingsremmende en talgregulerende werking, waardoor onzuiverheden zullen verminderen.

✓ Je zult zien dat je poriën verkleinen en dat je huidtextuur aanzienlijk verbeterd, resulterend in een prachtig egale teint. 

How to use
De actieve werkstof Niacinamide mengt zich uitstekend met de vegan edelweiss cream, maar is ook heel goed puur te gebruiken. Je shopt ‘m hier. 

We’re happy to help!

Heb je vragen over de producten in onze webshop? Stuur dan gerust een mail naar info@beyout.nl Wil je graag weten wat jouw huid nodig heeft? Plan dan een gratis Huidscan in via de knop hieronder.