fbpx

Op elk van de Evolve Organic Beauty producten heb je waarschijnlijk het percentage natural en organic ingrediënten gezien. Maar wat betekenen ze eigenlijk?

Je denkt misschien dat natural en organic min of meer hetzelfde betekenen. Maar dit is niet per se het geval. Het feit dat een ingrediënt natuurlijk is, betekent niet automatisch dat het ook biologisch is. En kan milieuvriendelijke huidverzorging iets heel anders betekenen!

Lees verder om erachter te komen wat natural en organic huidverzorging echt betekent en hoe Evolve Beauty een milieuvriendelijk beautymerk is.

Hoe weet je of je een gecombineerde huid hebt.

WAT BETEKENT NATUURLIJKE HUIDVERZORGING?

Schoonheidsproducten die ingrediënten gebruiken die van natuurlijke oorsprong zijn, kunnen als ‘natuurlijk’ worden gedefinieerd. Natuurlijke oorsprong betekent ingrediënten die worden gekweekt in plaats van gesynthetiseerd uit petrochemische ingrediënten.

Het is vermeldenswaard dat natuurlijk niet automatisch goed betekent, net zoals synthetische ingrediënten niet per se slecht zijn. Er zijn veel giftige chemicaliën die ‘natuurlijk’ zijn en die giftig voor ons zijn – een voorbeeld is poison ivy!

WAT IS COSMOS NATURAL?

Bij Evolve Beauty gebruiken ze een onafhankelijke certificering om te verifiëren dat de producten natuurlijk en biologisch zijn. 25 producten in het assortiment zijn COSMOS Organic en nog eens 7 zijn COSMOS Natural gecertificeerd.

COSMOS-certificeringen helpen consumenten om producten te identificeren die natuurlijk of biologisch zijn. Ze garanderen producten die milieubewust zijn, de biodiversiteit respecteren en verantwoord omgaan met natuurlijke hulpbronnen, zodat je met een gerust hart kunt winkelen!

In een COSMOS-gecertificeerd natuurlijk product zijn alleen ingrediënten van natuurlijke oorsprong toegestaan, behalve een beperkende goedgekeurde lijst van synthetische ingrediënten die in kleine hoeveelheden is toegestaan. Elk ingrediënt wordt zeer zorgvuldig gescreend om er zeker van te zijn dat het voldoet aan de strenge normen voor extractie en verwerking.

Er zijn veel andere onderdelen van de norm die te maken hebben met de manier waarop de producten worden vervaardigd en zelfs met de manier waarop afval wordt afgevoerd. Bezoek de COSMOS-website hier voor meer informatie over de volledige standaard.

WAAROM KIEST EVOLVE BEAUTY NATUURLIJKE INGREDIËNTEN?

Mensen zijn eeuwenlang met de natuur geëvolueerd en wij geloven dat ons lichaam meer biocompatibel is met natuurlijke ingrediënten. Dit is de reden waarom ze deze zoveel mogelijk verkiezen boven synthetische ingrediënten bij het formuleren van de producten.

Ons lichaam herkent al natuurlijke ingrediënten en kan synthetische alternatieven behandelen als ‘gifstoffen’ die vervolgens uit het lichaam worden verwijderd.

Wat is de oorzaak van een gecombineerde huid

Een voorbeeld van een natuurlijk ingrediënt waar we van houden, is hyaluronzuur. Het is een krachtig ingrediënt, bekend om zijn hydraterende eigenschappen en kan tot 1000x zijn gewicht in water vasthouden. Hyaluronzuur wordt van nature in ons lichaam aangetroffen en helpt water in onze huid vast te houden, waardoor het er voller uitziet.

Met de leeftijd nemen deze niveaus van hyaluronzuur af. Dit betekent dat we onze huid misschien een extra duwtje moeten geven door hyaluronzuur in onze huidverzorging te gebruiken.

WAT BETEKENT ORGANIC?

Organic betekent werken met de natuur, niet ertegen. Organic ingrediënten worden gekweekt zonder synthetische mest en pesticiden en genetisch gemodificeerde organismen zijn verboden.

WAAROM KIEST EVOLVE BEAUTY ORGANISCHE INGREDIËNTEN?

Het kiezen van biologisch geteelde ingrediënten heeft veel voordelen voor het milieu.

Niet-biologische landbouw maakt gebruik van synthetische pesticiden en chemicaliën die schadelijke effecten hebben op de ecosystemen in de wereld. De getroffen gebieden kunnen te maken krijgen met een afname van de vruchtbaarheid van de bodem, verlies van biodiversiteit, inclusief bestuivers zoals hommels, en hebben in het algemeen een hogere koolstofvoetafdruk.

We gebruiken ongeveer 53 gecertificeerde biologische ingrediënten in ons assortiment. Dit betekent dat er gemiddeld 3,5 ton extra kooldioxide/hectare wordt verwijderd door de bodems in vergelijking met niet-biologisch geteelde ingrediënten! Door dit te doen, vergroten deze biologische producten de biodiversiteit tot wel 50% meer.

Van biologische ingrediënten is ook bewezen dat ze meer voedingsstoffen bevatten in vergelijking met conventioneel gekweekte alternatieven. Dit komt omdat deze planten microstressreacties ondergaan waardoor ze sterker worden en beter overleven onder omgevingsdruk. Dit staat bekend als xenohormese.

De voedingsstoffen hier worden vervolgens teruggevoerd naar het ecosysteem en naar de bodem. Dit verhoogt de bodemvruchtbaarheid die wordt teruggevoerd naar de planten.

Niet-biologisch gekweekte ingrediënten ervaren niet dezelfde stress vanwege synthetische chemicaliën die ongedierte en onkruid bestrijden en daarom kiezen we voor biologische landbouw.

Wij geloven in de kracht van biologische ingrediënten omdat ze echt werken met ons lichaam en met de natuurlijke omgeving.

 

WAT IS GECERTIFICEERD BIOLOGISCH?

Op dit moment is er geen wetgeving over het gebruik van het woord biologisch/organic, want zelfs als een product een kleine hoeveelheid biologische ingrediënten bevat, kan het worden omschreven als ‘biologisch’.

COSMOS-gecertificeerd biologisch is een strikte norm die veel zinvoller is en we hebben 30 van onze producten volgens deze norm gecertificeerd.

COSMOS verdeelt agrarische ingrediënten in fysiek verwerkt (bijvoorbeeld koudgeperste zonnebloemolie) en chemisch verwerkt (bijvoorbeeld een wasingrediënt dat van natuurlijke oorsprong is, zoals natriumkokosulfaat).

Naast elk ingrediënt en het product dat voldoet aan de natuurlijke COSMOS-standaard, moeten COSMOS biologische producten 20% gecertificeerde biologische ingrediënten bevatten (inclusief water dat vaak 60-70% van de totale ingrediënten van een product is) en 95% van de fysiek verwerkte agrarische ingrediënten moeten biologisch gecertificeerd zijn.

WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN NATURAL EN ORGANIC?

Het belangrijkste verschil tussen natuurlijke en organic huidverzorging is dat ‘natuurlijk’ gaat over het ingrediënt zelf, terwijl ‘biologisch/organic’ het proces achter het ingrediënt is.

Denk aan natuurlijk als afkomstig uit de natuur en organisch als werken met de natuur.

HOE ONTWIKKELEN WE OM NATUURLIJKER EN ORGANISCHER TE WORDEN?

Evolve Beauty gelooft in eerlijk zijn over hoe natuurlijk onze producten zijn. Op elk van de labels vind je het percentage natural en organic ingrediënten voor volledige transparantie. Ze doen dit om ervoor te zorgen dat de klanten precies weten wat ze op hun huid aanbrengen.

Ze gebruiken minimaal 98% natuurlijke ingrediënten in elk product en streven ernaar om zoveel mogelijk biologische ingrediënten te gebruiken.

Hoewel alle producten een hoog percentage natuurlijke en biologische ingrediënten bevatten, blijft Evolve Beauty werken aan het behalen van COSMOS-certificeringen voor het volledige assortiment. In sommige gevallen betekent dit dat ze kleine wijzigingen moeten aanbrengen in de formules, wat tijd kost. Dit betekent dat als je favoriete product nog niet de certificering op het etiket heeft, ze ernaar streven dat deze er binnenkort wel op staat! 

Tegen 2023 hopen ze 95% van het assortiment te certificeren!

WAT IS ECO-VRIENDELIJKE HUIDVERZORGING?

Milieuvriendelijk zijn betekent het gebruik van milieuvriendelijke materialen en processen om de negatieve impact op de wereld om ons heen te verminderen. Dit kan de manier zijn waarop ingrediënten worden verkregen, tot en met de manier waarop de producten worden verpakt.

Milieuvriendelijke huidverzorging is een stap op weg naar duurzaam zijn in een branche die door milieubewust te zijn een positieve invloed kan hebben op het milieu en niet alleen op onze huid!

 

HOE IS EVOLVE BEAUTY ECO-VRIENDELIJK?

Duurzaamheid staat centraal bij alles wat ze doen bij Evolve Beauty. Ze zijn vastbesloten om betere oplossingen te vinden om de producten groener te maken.

Om volledig transparant te zijn met onze klanten, hebben ze hun reis gedocumenteerd in een duurzaamheidsrapport dat ze elk jaar zullen bijwerken. Van het beschermen van de biodiversiteit tot het klimaatpositief zijn, schetst het vijf sleutelgebieden van wat we tot nu toe hebben bereikt en wat we in de toekomst willen doen.

Een van deze gebieden is Plastic Negative. Als bedrijf begrijpen we het probleem met plastic. Hoewel het een duurzaam materiaal is, belandt het meeste op stortplaatsen en is het schadelijk voor het milieu.

“95% van de verpakkingen in de schoonheidsindustrie wordt na eenmalig gebruik weggegooid.”

Evolve Beauty streeft ernaar om zoveel mogelijk plastic afval in hun producten te verminderen. 60% van de verpakkingen bevat al gerecycled materiaal en 100% van glas, plastic flessen en deksels is recyclebaar. Ze hebben ook hun dozen van kraftpapier geüpgraded naar FSC-gecertificeerde graspapierverpakkingen die 100% composteerbaar zijn in tuinafval en 99,9% minder water gebruiken dan standaard houtpulp.

Ze werken ook samen met rePurpose Global om twee keer zoveel plastic uit het milieu te verwijderen als we in onze verpakkingen gebruiken. Dit betekent dat we een Plastic Negative-certificering hebben gekregen en dat ze het eerste beautymerk in het Verenigd Koninkrijk zijn dat dit doet!

Evolve Beauty heeft geïnvesteerd in een rePurpose Global-project dat tot doel heeft meerlagige plastic verpakkingen te verwijderen die anders op stortplaatsen in Aurangabad, India zouden belanden. Het hele jaar door zal ongeveer 10.680 kg plastic afval van stortplaatsen worden bespaard en zal 30 kg CO2-uitstoot uit het milieu worden verwijderd!

Ze zijn zo trots om Plastic Negative te zijn en een positieve invloed op het milieu te hebben. Je kunt er zeker van zijn dat wanneer je bij Evolve Beauty koopt, je ook helpt bij het verwijderen van plastic uit het milieu!

Ze zijn niet alleen Plastic Negative, maar proberen ook hun CO2-uitstoot te meten en te verminderen, van onze door de wind aangedreven eco-studio tot duurzame ingrediënten zo dicht mogelijk bij het VK. Ze werken samen met Earthly om 110% van de tot dusver gemeten CO2-uitstoot te compenseren, wat betekent dat ze een Climate Positive-certificering hebben ontvangen.

Tegen het einde van dit jaar hopen ze hun volledige ecologische voetafdruk te meten en te compenseren en de strijd tegen klimaatverandering voort te zetten.

We leven in een wereld die ons zoveel geeft en het wordt tijd dat we iets teruggeven. Als bedrijf erkent Evolve Beauty hun impact en verantwoordelijkheid om ons milieu te beschermen. Lees hier meer over hun duurzaamheidspijlers.

×