fbpx

schoonheidsspecialisteEr kunnen allerlei redenen zijn om naar een schoonheidsspecialiste te gaan. Bijvoorbeeld voor een huidverbeterende behandeling, een ontspannende gezichtsbehandeling of massage.

Het is belangrijk om te weten dat stress, verkeerde voeding, warmte veranderingen, zonlicht, medicatie, auto gassen en andere schadelijke stoffen in de lucht schade brengen aan de huid. Ook hormoon schommelingen en zwangerschap kunnen leiden tot een onrustige huid.

Persoonlijke verzorging is dan ook beslist geen luxe maar noodzakelijk!

Je kunt er niet jong genoeg mee beginnen om de huid dagelijks goed te verzorgen. Dit om o.a. overmatige onzuiverheden tijdens de pubertijd te voorkomen.

Het advies is om vanaf ongeveer 12 jaar regelmatig een bezoek te brengen aan de schoonheidsspecialist. Zodra de huid meer talg gaat produceren door verandering van de hormoonbalans. Tegenwoordig komen sommige jongeren nog eerder omdat ze eerder in hun pubertijd komen.

Vanaf ongeveer 25 jaar begint de huidveroudering. Het advies is dan ook om vanaf die leeftijd behandelingen te doen op gebied van hydratatie, collageen en bindweefsel.

Geen huid is hetzelfde en daarom wordt er bij uw eerste bezoek een huidanalyse gedaan. Tijdens deze huidanalyse wordt er gekeken naar uw huidtype en wordt de behandeling en thuisadvies daarop afgestemd. Hierdoor kan er een optimaal resultaat bereikt worden.

We hebben allemaal maar één huid en die moet goed verzorgd en onderhouden worden. Uw huid speelt een belangrijke rol bij de eerste indruk bij anderen. Een stralende en gezonde huid geeft daarnaast ook zelfvertrouwen.

De beste verzorging van de huid bereikt u door om de 6 tot 8 weken naar de schoonheidsspecialist te gaan. Daarnaast is het uiterst belangrijk om de geadviseerde producten thuis te gebruiken voor een optimaal resultaat. Het advies voor de dagelijkse verzorging is een cleansingmilk of mousse, een lotion en een dag- en nachtcreme. Deze basisproducten kunt u uitbreiden met een srub, een masker en (oog)serum. Een oogserum wordt al geadviseerd vanaf 25 jaar, omdat het collageen in de huid afneemt en daardoor fijne lijntjes en verslappingen van de huid zichtbaar worden.