06-10935626 info@beyout.nl

Reiki & Holistische Therapie

Reiki is levensenergie. Het kan ook wel gezien worden als licht. We hebben dit licht allemaal in ons maar hier kunnen lagen overheen komen. Hierdoor lijkt het alsof het licht gedimd is. Reiki kan gebruikt worden om dit licht weer meer zichtbaar te maken door pijn te verzachten, blokkades te ontdekken en om weer balans terug te brengen in het lichaam. Ik heb diverse blogs over Reiki en holisme geschreven. Deze blogs vind je hier.

Reiki 

60 minuten € 50,00

De reiki behandeling duurt tussen de 30 en  60 minuten. Er wordt altijd vooraf een intakegesprek gehouden, ook als je de reiki combineert in een gezichtsbehandeling.  Bij de behandeling scan ik het lichaam door mijn handen over je lichaam te bewegen, van hoofd naar voeten en van links naar rechts. Tijdens het scannen voel ik waar eventuele blokkades zitten en daar pas ik de behandeling op aan.

Na het scannen begint de reikibehandeling, het doorgeven van energie. Ik leg daarbij mijn beide handen op diverse plekken van je lichaam en raak je daarbij zachtjes aan waar dat mogelijk is. Deze plekken zijn posities op de belangrijkste energiecentra van het lichaam. Na een aantal minuten wissel ik van positie, waarbij ik eerst de voorzijde van het lichaam behandel en daarna de achterzijde. Per positie kun je verschillende ervaringen hebben. Meestal voelt het warm, soms koud of voelt je tintelingen. Tot slot praten we na met een heerlijk glas water.

Over het algemeen wordt een reikibehandeling als zeer prettig ervaren, tot vaak lange tijd daarna. Mensen spreken van rustgevend, tijdloos, ontspannend, ze vallen soms in slaap, maar ook momenten van helderheid en betere focus. Het kan ook voorkomen dat een blokkade tijdelijk wat voelbaarder wordt. Dit kun je vergelijken met de effecten die ook bij andere natuurgeneeswijzen kunnen optreden, denk aan de homeopathie.

Holistische Therapie

60 minuten € 60,00

Bij de holistische behandeling zal ik eerst een korte intake doen om het een en ander even te bespreken. Vervolgens ga je met je kleding aan op de behandelstoel liggen. Met mijn handen scan ik op en rondom je lichaam om een indruk te krijgen van waar bij jou de mogelijke disbalans zit. De behandeling die daarna liggend op de behandelstoel volgt stem ik af op wat jij op dat moment nodig hebt. Je schoenen, knellende kleding en sieraden kan je wel weghalen zodat de energie goed kan stromen.

Reiki vormt meestal de basis van de behandeling aangevuld met instrumenten zoals bijvoorbeeld klankschalen, edelstenen en inzichtkaarten. Het doorgeven van de Reiki energie kan je voelen als warm, koud, tintelingen, trillingen, ontspanning, moeheid, zwaarte of een loom gevoel. Je kan ook niets ervaren. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelf herstellend vermogen. Na afloop van de behandeling kan je aangeven wat je hebt ervaren en bespreken we kort je vragen hierover. Bij een holistisch consult kijken we verder dan klachtvermindering  of -oplossing. We kijken naar mogelijkheden en manieren hoe jij je doelen kan bereiken vanuit jouw essentie.

Tijdens een behandeling en consult gebruik ik ook mijn intuïtieve vermogens (heldervoelen, -ruiken, -horen, -weten en -zien) om je te ondersteunen in het verkrijgen van inzicht in de situatie óf om de oorzaak van het probleem of klacht te achterhalen.

×