fbpx
Peel-off-maskers.. constant zie je ze voorbijkomen op Social Media: filmpjes van de gitzwarte (maar ook andere kleuren) gezichtsmaskers die alle mee-eters uit je gezicht zouden halen. In de beautybranche wordt er steeds meer gewaarschuwd voor deze peel-off maskers, het richt namelijk veel meer schade aan dan dat het goed doet!

 
Bijna iedereen heeft inmiddels wel filmpjes op YouTube voorbij zien komen van deze maskers. (hieronder een voorbeeld van Tiff uit Amerika) En de meeste mensen die hem uitgeprobeerd hebben, hebben ontzettend veel pijn bij het verwijderen van het masker en sommige hebben daadwerkelijk een verbrand gezicht!

 
Het verwijderd de natuurlijke beschermlaag!
Elke huid heeft van nature een beschermlaag, deze laag beschermt je tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, infecties, zonnestralen (gedeeltelijk) enz.

“De beschermlaag van je huid is enorm dun en dat trek je er met zo’n masker zo vanaf. Dat betekent dat je huid na zo’n masker veel gevoeliger is voor bacteriën en infecties”, waarschuwt dermatoloog Menno Gaastra.

Door het verwijderen van de beschermlaag is je huid dus juist gevoeliger voor infecties wat kan kan leiden tot meer onzuiverheden zoals puistjes en pustels. Het idee dat het masker mee-eters zou tegengaan is volgens dhr. Gaastra onjuist, “Die zitten namelijk veel te diep. Je trekt wel stukjes talg eruit en het zijn vooral heel veel huidschilfers en donshaartjes die je ziet als het masker er af is.”

 
Conclusie…. DON’T DO IT. Wil je een goede en vooral gezonde peeling? Ga dan naar de schoonheidsspecialist, zij weet precies wat jouw huid nodig heeft.