fbpx

minerale olieIn mijn vorige bericht heb ik aangegeven dat ik verhuist ben en met nieuwe merken ben gaan werken zoals S.P.A – Société Provençale d’ Aromatherapie. Dit zijn 100% natuurlijke producten die optimaal zijn samengesteld. In deze producten zitten absoluut geen minerale oliën verwerkt. Dit is één van de redenen waarom ik de keuze heb gemaakt om over te gaan op deze producten. Lees hieronder wat minerale oliën met uw huid doen.

U kunt minerale oliën in uw huidverzorging herkennen aan ‘paraffinum liquidum’ of ‘petrolatum’ in de ingrediëntenlijst. Er zijn meerdere soorten, onderaan dit artikel kunt u een lijstje zien met alle benamingen. Het enige wat deze oliën doen, is uw huid afsluiten. Minerale olie vormt een filmlaag over de huid, verstopt de poriën en blokkeert de vochthuishouding en de zuurstofcirculatie van de huid. Vaseline (dat is pure minerale olie) is een goed voorbeeld, veel mensen gebruiken dat als lippenbalsem. Het product zorgt ervoor dat het vocht in uw lippen er in blijft zitten. Maar verder doet het helemaal niks. Uw lippen zijn zacht op het moment dat het product erop zit, maar zodra het eraf is zijn uw lippen nog droger dan ervoor. De huid droogt niet alleen uit, maar wordt ook vervuild en kan daardoor mee-eters en acne ontwikkelen.

Cosmeticafabrikanten gebruiken mineralen oliën omdat het goedkoop is. Minerale olie voor cosmetica is een product dat overblijft bij het maken van onder andere olie en benzine. Cosmeticafabrikanten kopen dit ‘afvalproduct’ op om in hun producten te verwerken. Daarnaast werkt het antibacterieel wat het meteen een conserveermiddel maakt. Het lijkt alsof het uw huid zacht maakt en voedt, maar eigenlijk doet het niks. Als u ziet dat een product dat u wilt kopen voor een heel groot deel uit minerale olie bestaat (lees: het ingrediënt staat bovenaan de ingrediëntenlijst) dan weet u dat het een product is dat niks voor uw huid doet.

Het is een feit dat minerale oliën uw huid afsluiten en niet actief zijn voor huidverbetering. Door gebruik van minerale oliën kan de huid niet ventileren en houdt het schadelijke stoffen vast waardoor er een verhoogde kans ontstaat op ontstekingen en dergelijke. Daarnaast raakt u verslaafd aan de zachtmakende werking. Herkent u de Labello-verslaving? Dat komt door minerale olie. Uw huid maakt door de vettigheid ervan zelf geen talg meer aan waardoor uw huid nog droger wordt en niet meer zonder de vaseline/paraffine kan.

Zelf ervaren wat de producten van S.P.A. voor uw huid kunnen doen? Maak dan een afspraak!

De soorten minerale olie:

Petroleum

Petroleumdistillatis

Paraffinum liquidum

Lanolin

Lanoline

Micro Wax

Ozokerit

Ceresin

Eucerin (dit is een mix van natuurlijke en minerale olie)

Cera microcristallina

Isoparaffin (C11-12-13-14)

Eucerit Microcrystalline wax

Ozokerite

Parrafinum-subliquidum

PVP/VA copolymeer

Acetone (Aceton)

Ceresin

Propyl alchol/ Propanol

Isopropanol/Isopropyl alcohol

Meer informatie over de behandelingen en wat dit met uw huid kan doen? Bel of mail naar 06-10935626 / info@beyout.nl.

 

×