fbpx

huidOns lichaam ontwikkelt ons hele leven lang en in elke fase van ons leven verandert er iets in de huid. Daarom adviseer ik altijd om al vroeg te beginnen met de juiste verzorging van de huid.

Wat gebeurt er precies met de huid door de jaren heen?

10 tot 20 jaar

In deze leeftijd gaan de hormonen flink aan het werk. Op de middelbare scholen wemelt het van de tieners met puistjes of zelfs acne. In deze periode is het ontzettend belangrijk om de huid op de juiste manier te reinigen en op de voeding te letten. Veel tieners zijn gek op snoep en vet eten, helaas zijn deze funest voor een gezonde huid. TIP: Heeft uw zoon/dochter last van puistjes of (beginnende) acne? Stap dan niet direct naar de huisarts maar ga langs bij de schoonheidsspecialist! Geen gedoe met medicinale zalfjes die het probleem alleen remmen maar gerichte behandelingen en advies voor een echte oplossing.

20 tot 30 jaar

Vanaf deze leeftijd worden de fijne lijntjes in het gezicht al zichtbaar. Ze zijn meestal als eerste te zien rondom de ogen, neus en lippen. Hier en daar kunt u al wat pigmentvlekjes zien, deze zijn iets donkerder dan de eigen huidskleur maar niet zo donker als een moedervlek. Pigmentvlekjes zijn kleine huidbeschadigingen vaak veroorzaakt door te veel zon of hormoonschommelingen. Vanaf deze leeftijd zal de huid ook sneller droog en trekkerig aanvoelen omdat de vochtbalans minder wordt en de talgproductie afneemt.

Vanaf nu zal de stofwisseling in de huid trager verlopen waardoor de celdeling steeds iets langzamer gaat. De kwaliteit van de huidcellen gaat achteruit en u heeft eerder last van wallen, donkere kringen en grove poriën.

30 tot 40 jaar

De fijne lijntjes gaan iets dieper liggen en de eerste kraaienpootjes zullen gaan ontstaan. De fijnere lijntjes rondom neus en lippen zullen ook sneller zichtbaar zijn. De elasticiteit van de huid neemt af en de huid is minder strak. Dit komt voornamelijk door de stofwisseling die afneemt. De kleine bloedvaatjes in de huid kunnen wat gaan verzwakken. Dit kan zorgen voor lichte couperose (rode adertjes op voornamelijk de neus en de wangen). De poriën zullen ook grover en zichtbaarder worden op deze leeftijd.

40 tot 50 jaar

De welbekende lach en fronsrimpels worden zichtbaarder en zullen in de huid blijven staan. Ook de pigmentvlekken worden duidelijker op deze leeftijd. Door de verzwakte bloedvaatjes zal de couperose steeds sterker zichtbaar worden. Kringen en wallen bij de ogen zullen zichtbaarder zijn omdat de vocht- en vetbalans afneemt.

U produceert daarnaast vanaf deze leeftijd minder vrouwelijk hormoon (oestrogeen) en daardoor treedt het verouderingsproces sneller op.

50 tot 60 jaar

Elk probleem verslechterd met de jaren zoals rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken en couperose. De huid is een stuk droger en sneller vochtarm.

Niet getreurd, er is gelukkig wat aan te doen en veel huidproblemen zijn te stoppen, te verminderen of uit te stellen.

Lees hieronder de belangrijkste tips:

Reinig de huid ’s morgens en ‘s avonds zodat overtollig vuil en bacteriën geen kans krijgen om de huid te beschadigen.

– Gebruik de juiste producten om probleemzones aan te pakken. .

– Bescherm de huid dagelijks met een crème op maat. Deze crème bevat de juiste ingrediënten voor de behoeftes van uw huid. Geen huid is namelijk hetzelfde en u heeft ook niet altijd dezelfde huidconditie (denk alleen al aan het verschil tijdens de seizoenen)
– Geef de huid wekelijks een scrub-behandeling en verzorg de huid met een masker.

– Ga daarnaast om de 6 tot 8 weken bij de schoonheidsspecialiste langs om uw huid goed te laten reinigen en verzorgen.

– Om couperose tegen te gaan en/of (nieuwe) te voorkomen adviseer ik om te minderen (lees: stoppen!) met roken en alcohol.
– Om pigmentvlekken tegen te gaan adviseer ik om de huid goed te beschermen tegen de zon met een goede zonbeschermer.

– Drink voldoende water en eet gezond en gevarieerd.

Voor een advies en een behandeling op maat bent u van harte welkom in onze salon!