fbpx
TREATMENTS

Led-Lichttherapie

Je huid straalt weer!

WAT IS LED-LICHTTHERAPIE?

LED staat voor Light Emitting Diode. Het zendt infraroodlicht uit (dat warmte veroorzaakt) in verschillende golflengtes of spectrums, die verschillende eigenschappen hebben. Amberkleurig licht stimuleert collageen en elastine en rood licht bevordert de bloedsomloop. Wit licht dringt het diepst door en gaat ontstekingen tegen, terwijl blauw licht bacteriën doodt.

Bij rood licht reageert de huid door de celstructuur op te bouwen en te versterken. Ook werkt rood licht in op de talgklieren om cytokines te verminderen, die ontstekingen veroorzaken en een rol spelen bij chronische acne. Blauw licht stimuleert de productie van zuurstofradicalen die acnebacteriën doden, zonder de huid te beschadigen.

WELKE KLEUREN VOOR WELKE HUIDPROBLEMEN?

Blauw – Het blauwe licht is effectief bij de vermindering van bacteriën bij acne en bacteriële ontstekingen en wordt ingezet bij de verbetering van acne en actinische keratose (zonlicht beschadigingen).

Rood – Het rode licht bevordert de circulatie en lymfatische stroming. Het is uitstekend toepasbaar bij de verouderde huid en stimuleert de productie van ATP (Adenosine Triphosphaat). ATP is energie dat de cel produceert en nodig heeft bij alle celactiviteiten zoals DNA replicatie, celmetabolisme en celopbouw.

Groen – Het effect van groen licht wordt ingezet bij hyperpigmentatie, het verminderen van roodheid en erytheem. Het groene licht draagt bij aan detoxificatie (ontgiftigen) van de huid door vermindering van irritatie en gevoeligheid, en het is in te zetten bij o.a. rosacea en geïrriteerde huid bij eczeem, na microdermabrasie- of peelingbehandelingen.

Geel– Het geel licht vermindert inflammatie (ontstekingen) door de circulatie te bevorderen en een versterking van het immuunsysteem te bewerkstelligen. Het verbetert de hydratatie waardoor de huid rustiger en frisser gaat uitzien.
Het reduceert de herstelperiode na een behandeling met fillers, botox, fractional laser, chemische peelings, IPL of laser permanente ontharing en na een chirurgische ingreep zoals ooglidcorrectie.

LET OP: Led-Lichttherapie is geschikt voor mensen met alle huidtypen. De behandeling is niet toegestaan voor zwangere vrouwen, mensen die lijden aan epilepsie en mensen die Sint-janskruid gebruiken.

DE BEHANDELING LED-LICHTTHERAPIE

Voor de led-lichttherapie behandeling wordt in een intakegesprek een behandelplan opgesteld voor het beste resultaat.

De behandeling begint altijd met een reiniging en pré-peeling. Vervolgens brengen we actieve werkstoffen aan. Vervolgens plaatsen we het led-lichtmasker op het gezicht over de actieve werkstoffen heen. Na 10 tot 30 minuten wordt het masker verwijderd. Hierna wordt de huid behandelt met een complex van peptiden en pure vitamine C. De behandeling wordt afgesloten met een voedend masker, huidverzorging op maat en zonbescherming.

 

VOORDELEN

 • Het vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Het kalmeert ontstekingen
 • Het vervaagt acnélittekens
 • Het voorkomt break-outs
 • Het vermindert bacteriën
 • Het verbetert de bloedcirculatie
 • Het stimuleert collageenproductie
 • Het verheldert de huid

VOOR WIE IS LED-LICHTTHERAPIE GESCHIKT?

Het is klinisch bewezen en zeer effectief voor een groot aantal huidproblemen, onder andere huidveroudering, acné en gevoelige huid condities, zoals rosacea, eczeem en psoriasis.

Led-Lichttherapie is een pijnloze en relaxerende behandeling zonder hersteltijd. Led-Lichttherapie stimuleert ook een goed gevoel en helpt de alledaagse stress te verminderen.

HET RESULTAAT

 • Rimpels en lijntjes verminderen al na 1 behandeling
 • Roodheden verminderen aanzienlijk
 • De vochtbalans verbetert
 • Couperose en pigmentvlekken verzachten
 • De poriën verkleinen
 • De huid wordt gladder en een geïrriteerde huid wordt weer gezond
 • De elasticiteit van de huid verbetert, met een duidelijke versteviging en lifting van de huid
 • Voor depressies en levenloosheid is dit een ongelofelijke opkikker
 • Ook aangewezen bij acne, psoriasis, couperose, rosacea en eczeem

Een Led-Lichttherapie behandelplan bestaat uit 6-10 behandelingen, afhankelijk van de leeftijd, het huidtype en de huidtoestand. Daarna maandelijks, om de conditie van de huid optimaal te houden.

Wil je een led-lichtherapie behandeling?

Losse behandeling € 69,- voor gehele gelaat

10% korting op kuur