fbpx

In deze serie van blogs die de komende weken zullen verschijnen zal ik het gaan hebben over acne. Ik ga je in verschillende stappen laten weten wat het is, wat je eraan kunt doen en hoe je het kunt laten behandelen. 

Acne is één van de meest voorkomende huidaandoeningen en heeft vaak een behoorlijke impact. Hoewel het als een ‘gewone’ huidaandoening wordt bestempeld kan het behoorlijk hinderlijk en storend zijn. In sommige gevallen kan het zelfs tot langdurige somberheid/depressie leiden. Een zeer ernstige aandoening dus!

acne

Hoe ontstaat het?

Acne wordt veroorzaakt door een ontsteking van de talgklier follikel. Dit kan komen door een verdikte hoornlaag, verhoogde talgproductie en/of de aanwezigheid van de ‘Propionibacterium acnes’ bacterie op de huid. Bij acne is er vaak een erfelijke aanleg aanwezig. Daarnaast kunnen bepaalde cosmetica, olie- of chloorhoudende producten, geneesmiddelen en druk en wrijving op bepaalde plekken acne veroorzaken.

Voeding heeft volgens veel artsen en dermatologen niks te maken met acne. Toch merken veel mensen met acne dat wanneer zij veel melk, varkensvlees of suikers nuttigen, dat de acne dan erger wordt. Het is daarom zeker aan te raden om op je voeding te letten. Binnenkort zal ik hier meer over vertellen in een aparte blog.

 

Verschillende soorten acne.

Er zijn heel veel verschillende soorten acne zoals bijvoorbeeld acne vulgaris en acne conglobata. Kenmerkend van acne zijn meeëters (comedonen), rode pukkels (papels) en pukkels met etter (pustels). Laat dit altijd door een specialist vaststellen en op de juiste manier behandelen.

Geduld leidt tot een mooie huid.

Acne heeft veel tijd nodig voordat het goed uitbehandeld is. Geef een behandeling voldoende tijd. Soms duurt het meerdere weken tot zelfs maanden voordat er zichtbaar resultaat is. Het is niet verstandig om van het ene middel of behandelmethode naar het andere over te stappen. Soms kan het zelfs zijn dat in de beginfase de huid eerst verslechterd voordat het verbetert.

Hulp

Wacht vooral niet te lang. Hoe langer je wacht, hoe erger het wordt. Ik raad jou aan om bij mij voor een gratis huidanalyse te komen. Samen kunnen we een oplossing zoeken en hierbij begeleid ik je graag. Ik heb de juiste producten om jou huid weer gezond te krijgen. Ik stel een behandelplan voor je op, om de huid te reinigen en zo snel mogelijk te laten herstellen zodat we meer schade kunnen voorkomen.
Heb je nog vragen na het lezen van deze blog? Ik help je graag met het begeleiden naar jouw droomhuid! Mail naar info@beyout.nl of bel/app naar 06-10935626

Lees ook:

Hulp bij acne – De juiste voeding?