fbpx
milia-2Gerstekorrels: wat zijn het en wat kun je eraan doen? 
Een groot aantal mensen mensen hebben wel eens last van gerstekorrels, bij de een komen er meer voor dan bij de ander. Een gerstekorrel ziet eruit als een klein wit korreltje onder de huid. De officiele naam voor een gerstekorrel is Milia. Een gerstekorrel heeft niks te maken met acne of puistjes. Bij gerstekorrels zijn de poriën verstopt met keratine, bij acne en puistjes zijn de poriën verstopt met talg. Keratine is een natuurlijk bestanddeel van de huid. De korreltjes ontstaan doordat keratine de huid niet goed kan verlaten. Dit kan komen doordat de afschilfering van de huid niet goed werkt of omdat de huid niet goed gehydrateerd is. Gelukkig is een gerstekorrel een onschuldige aandoening en doen de korreltjes onder huid geen pijn. De meeste mensen willen er toch vanaf omdat ze het niet mooi vinden. Uiteraard kun je dit laten doen bij de schoonheidsspecialiste.

Gerstekorrels komen vaak voor. Ze zitten meestal in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Bij pasgeboren baby’s (1e week) komen ze vaak voor maar ze gaan ook weer snel weg. Gerstekorrels komen vaak voor bij mensen met een droge huid, door het teveel in de zon zitten, bij brandwonden, bestraling of andere beschadigingen van de huid.

Hoe kan je gerstekorrels voorkomen?

Door je huid altijd goed te exfoliëren (scrub & peeling) kan je gerstekorrels op termijn vermijden.
Daarnaast is het erg belangrijk is om een crème te gebruiken die vet en vocht aan de huid toevoegt. Je ziet vaak dat gerstekorrels rond de ogen verschijnen. Daarom is het belangrijk om onder de ogen alvast een oogcrème te gebruiken voor de hydratatie.

Heb jij een gerstekorrel en wil je er vanaf? Bel/mail/app dan gewoon naar de salon en laat mij je helpen!

06-10935626

info@beyout.nl

Gerstekorrels