fbpx

Als jij meestal een vettere T-zone hebt en je wangen zijn doorgaans droog, dan heb je waarschijnlijk een gecombineerde huid.

Wil je wil weten hoe je het beste de gecombineerde huid kunt verzorgen? Lees dan verder voor een aantal tips waaronder een gemakkelijke huidverzorgingsroutine met onze veganistische en natuurlijke producten!

De gecombineerde huid begrijpen.

Een gecombineerde huid is simpelweg een combinatie van verschillende huidtypes. Sommige delen van je gezicht kunnen vettig zijn, terwijl andere normaal of droog zijn.

De beste manier om voor een gecombineerde huid te zorgen, is door vast te stellen welke delen van je gezicht vettiger zijn en welke meer droog zijn. Mensen hebben vaak een vettere t-zone (voorhoofd, neus en kin) en drogere wangen. Of misschien vette plekjes rond hun neus en kin en droge plekken overal elders.

Hoe weet je of je een gecombineerde huid hebt.

Zodra je deze gebieden hebt geïdentificeerd kun je jouw huidverzorgingsroutine perfectioneren. Bepaalde producten zijn ontworpen voor een meer vette huid en andere voor een droge huid. Door specifieke producten op bepaalde delen van je gezicht te gebruiken, kun je een veel beter resultaat krijgen. Dit komt omdat je de huid precies voedt wat en waar deze dit nodig heeft.

Hoe weet je of je een gecombineerde huid hebt.

Er zijn een paar manieren waarop je kunt bepalen of je een gecombineerd huidtype hebt.

De belangrijkste manier waarop je het kunt zien is wat ik eerder al aangaf. Als je een vette t-zone hebt met een drogere huid op andere plekken. Het kan ook zijn dat je huid in de winter droger is en in de zomer vetter op bepaalde plekken.

Je kunt ook veranderingen in je huid ervaren als gevolg van je hormoonbalans. Als je bijvoorbeeld ongesteld bent en een gecombineerde huid hebt kun je vatbaarder zijn voor pukkeltjes. Hierdoor kun je denken dat je een vette huid hebt op die plekken, maar wanneer je menstruatie stopt wordt de huid weer normaal of droog.

Wat is de oorzaak van een gecombineerde huid?

Een gecombineerde huid wordt om dezelfde reden veroorzaakt als een vette of droge huid.

De meer vette delen van je gezicht worden veroorzaakt door een overproductie van de talgklieren. Dit betekent dat je veel meer talg aanmaakt dan nodig is om gehydrateerd te blijven. De mate van vochtigheid kan de productie van talg verhogen, waardoor je huid in de zomermaanden veel vetter kan voelen.

Wat is de oorzaak van een gecombineerde huid

lIn koudere maanden kan je huid worden ontdaan van natuurlijk vocht. Dit kan ervoor zorgen dat je huid normaal aanvoelt op de anders vettere plekken. De droge plekken worden dan helaas ook droger en kunnen zelf geïrriteerd raken en schilferig worden.

Een gecombineerde huid kan ook te maken hebben met je genen. Dus als je ouders ooit een gecombineerde of vette huid hebben gehad en jij hebt het nu ook, dan is het misschien wel hun schuld ?!

Stap voor stap huidroutine.

Met een gecombineerde huid heb je verschillende huidtypes op één plek. Je moet dus de beste producten vinden die ofwel geschikt zijn voor beide typen of verschillende producten gebruiken op de specifieke delen van je gezicht. Zo kun je de huid alles geven wat ze nodig heeft om gevoed en mooi te zijn.

Stap één: Bij alle huidtypes moet je de routine beginnen met een reiniger. Het beste is zelf om dubbel te reinigen om al het vuil uit de poriën te verwijderen en om de droge gebieden te voeden.

Je kunt beginnen met het wassen van je gezicht met onze Daily Detox Facial Wash, ontworpen voor de normale tot vette huid. Dit bevat Moringa-peptiden om de natuurlijke olieproductie te herstellen en Goji om de huid te hydrateren. Dit kun je eenvoudig op je vochtige gezicht en hals masseren en met warm water wegspoelen.

Als je dubbel wilt reinigen vervolg dan de gezichtsreiniging met onze Liquid Crystal 2-in-1 Micellic Cleanser. Dit is een 2-in vloeibare reiniger en toner en bevat hyaluronzuur dat tot 1000 keer zijn gewicht in water vasthoudt. Hierdoor is het een geweldige hydraterende stof is voor de droge huid. Je kunt dit met een wattenschijfje op je schone gezicht en hals aanbrengen.

Daily Detox Face Wash

Een subtiel schuimende gezichtsreiniger om de normale tot gemengde huid te ontgiften en in evenwicht te brengen.

Liquid Crystal Micellic Cleanser

Een ingenieuze 2 in 1 lotion om alle huidtypes moeiteloos te reinigen en te verstevigen.

Rainforest Rescue Blemish Serum

Rainforest Rescue Blemish Serum

Stap twee: Na het reinigen en tonifiëren moet u een serum gebruiken dat is ontworpen voor uw huidtype. Op de vette delen van je gezicht kun je ons Rainforest Rescue Blemish Serum gebruiken. Dit is speciaal ontworpen voor de gecombineerde huid. Het bevat een Amazone-mix van Acai en Copaiba waarvan is bewezen dat het de talgproductie vermindert en het verschijnen van puistjes en open poriën tegenhoudt. Hierdoor blijft de huid helder, kalm en mat.

Je kunt dit product met je handen op je gezicht en hals aanbrengen en is geschikt om zowel ‘s ochtends als’ s avonds te gebruiken.

Stap drie: De laatste en misschien wel belangrijkste stap is altijd je huid hydrateren. Een goede hydraterende crème wordt makkelijk vergeten als je een vette huid hebt. Je denk dan snel dat je het niet nodig hebt, maar gebruik het toch! = Zeker als je een gecombineerde huid hebt, want de droge delen van je gezicht smeken om vocht.

Onze Daily Renew Facial Cream gebruikt biologische arganolie om de huid te voeden en gebruikt hyaluronzuur om vocht aan de huid toe te voegen.

Je kunt dit zowel overdag als ‘s avonds met de vingers op je gezicht en hals aanbrengen.

Daily Renew Facial Cream

Daily Renew Facial Cream

Wat kan je nog meer doen?

Als je de eenvoudige drie stappen routine hierboven volgt, heb je een perfecte routine die je huid onder controle houdt. Maar waarom zou je jezelf niet af en toe trakteren op wat extra selfcare?

Als je net dat beetje luxe wilt toevoegen, probeer dan eens ons Miracle Organic Face Mask? Het bevat natuurlijke alfahydroxyzuren (AHA’s) om de dode huidcellen zachtjes van het huidoppervlak te verwijderen, waardoor deze glad en stralend blijft. Het bevat daarnaast Peruaanse Maca om celvernieuwing te stimuleren, rimpels te verminderen en tegelijkertijd de helderheid en uitstraling van de huid te versterken.

Je kunt dit heerlijk tijdens een moment voor jezelf gebruiken. Breng gewoon een volle laag aan op de gereinigde huid en laat dit 5 tot 10 minuten intrekken om al die heerlijke ingrediënten in te laten trekken. Spoel weg en bewonder je stralende huid!

Miracle Mask

Miracle Mask

Vind je het na het lezen van dit artikel nog lastig om te bepalen wat je huid nodig hebt? Kom dan voor een Meet & Treat in de salon!