fbpx

Een droge huid kan moeilijk zijn om mee om te gaan, vooral tijdens de koudere wintermaanden. Het kan pijnlijk zijn, jeuken en rood worden, waardoor het moeilijk te onderhouden is.

Als je denkt dat je huidtype droog is en je wil meer weten over de oorzaak en hoe je de droge huid kunt voeden en hydrateren, lees dan verder voor enkele tips en trucs. We hebben ook nog een handige huidverzorgingsroutine toegevoegd!

Wat is een droge huid?

Een droge huid wordt veroorzaakt doordat de buitenste laag van de huid onvoldoende vocht (talg) aanmaakt. Een droge huid kan overal op je lichaam voorkomen en het maakt de huid vaak strak, ruw en jeukerig. Dit kan leiden tot irritatie die roodheid en overgevoeligheid veroorzaakt.

Hoewel een droge huid overal op het lichaam kan voorkomen, is je gezicht het gevoeligst voor het klimaat. Koude, barre en droge weersomstandigheden kunnen een pijnlijke huid op je gezicht veroorzaken omdat het de droogheid veel erger maakt. Je zult dus huidverzorgingsproducten en een routine vinden die je huid voedt en gehydrateerd houdt.

Iedereen kan verschillende uitersten van droge huid hebben. Terwijl de ene last kan hebben van droge plekken op zijn gezicht, kan een ander last hebben van dermatitis – de medische term voor een extreem droge huid. Er zijn verschillende soorten dermatitis, maar de meest voorkomende is eczeem. Dit veroorzaakt droge, schilferende plekken op je huid die vaak pijnlijk zijn met soms huidontsteking als gevolgd.

Hoe weet je of je een droge huid hebt. 

Als je huid de neiging heeft om strak aan te voelen en je merkt dat je huid soms zichtbaar schilfert, dan heb je een droge huid.

Andere tekenen van een droge huid kunnen zijn dat je huid ruw aanvoelt als je wakker wordt en dat het slecht werkstoffen uit crèmes en serum opneemt.

Je huid kan ook gevoelig zijn voor bepaalde weersomstandigheden, zoals koude wind. Op de plekjes waar de huid gescheurd is door de droogte kun je irritatie voelen bij bepaalde producten.

Wat veroorzaakt een droge huid?

Je vraagt ​​je misschien af: “Waarom is mijn huid zo droog?” Er zijn een aantal dingen die een droge huid kunnen veroorzaken.

Weer: verschillende weersomstandigheden kunnen van invloed zijn op je huid en hoe deze zich gedraagt. Je huid is in de winter vaak droger omdat zowel de temperatuur als de luchtvochtigheid zijn gedaald. Dit kan leiden tot een jeukende, droge huid.

Warmte: Als jij het type bent dat ervan houdt om de verwarming in huis aan te hebben zodat het knus en lekker warm is, of als je graag ‘s avonds voor een vuurtje zit, dan kun je last krijgen van een droge huid. Dit komt doordat de warmte al het vocht uit je huid haalt en uitdroogt.

Harde producten: sommige producten die voor je huid zijn ontworpen, kunnen agressieve ingrediënten bevatten, zoals chemicaliën en zeep. Deze kunnen je huid ontdoen van zijn natuurlijke vocht, wat kan leiden tot uitdroging. Alle producten die wij bij BeyouT Skin Clinic gebruiken bevatten natuurlijke ingrediënten die veel zachter zijn voor de huid en helpen om vocht vast te houden.

skinroutine droge huid

Stap voor stap routine

Als je last hebt van een droge huid moet je producten en een routine vinden die je huid voeden, genezen, beschermen en tegelijkertijd vocht vasthouden. Door droogte kan de huid er dof uit gaan zien in plaats van gezond en stralend. Met deze eenvoudige, stapsgewijze routine waarbij je onze producten gebruikt, wordt je in een mum van tijd gehydrateerd, gevoed en stralend!

Stap één: De eerste stap in een goede huidverzorgingsroutine is het reinigen van je gezicht en hals. Hierdoor worden vuil en ongewenste bacteriën van je gezicht verwijderd, waardoor de volgende producten een mooi schoon oppervlak en open poriën krijgen om in te werken.

Onze Gentle Cleansing Melt is hier geweldig voor, omdat deze speciaal is ontworpen voor de normale, droge huid. Het bevat voedende biologische baobabolie die de huid kalmeert en hydrateert, evenals natuurlijke suikerextracten die de smelt in een romige smelt veranderen die gemakkelijk wegspoelt. Hierdoor blijft de huid schoon, kalm en gehydrateerd.

Deze kan zowel overdag als ‘s nachts worden gebruikt, want het is ook een geweldige make-up remover! Masseer zachtjes op je droge gezicht – inclusief je ogen – breng warm water aan om er een romige melk van te maken en spoel gewoon weg!

Gentle Cleansing Melt

Liquid Radiance Glycolic Toner

Liquid Radiance Glycolic Toner

Stap twee: Nadat je de huid hebt gereinigd, moet je een toner aanbrengen. Dit klinkt misschien hard, maar onze toners kunnen je helpen om een ​​schone en gehydrateerde huid te creëren.

Onze Liquid Radiance Glycolic Toner is geschikt voor absoluut elk huidtype aangezien het 100% natuurlijk is. Het is een vloeibare AHA / BHA-exfoliator die is ontworpen om zachtjes te exfoliëren om een ​​helderdere en gladdere huid te onthullen. Dit is ontworpen om uitdroging en irritatie van de huid te verminderen dankzij het gebruik van Galactoarabinan om waterverlies te verminderen.

Je kunt dit gebruiken door het op een wattenschijfje te spuiten en over je gereinigde gezicht en hals aan te brengen.

hyaluronic serum 200

Hyaluronic Serum 200

Stap drie: Als je eenmaal hebt gereinigd en getoned, is het belangrijk om een ​​serum aan te brengen. Serums kunnen helpen om nog meer vocht vast te houden om de uitdroging echt tegen te gaan.

Het meermaals bekroonde Hyaluronic Serum 200 bevat 200 mg hyaluronzuur per fles. Maar laat je niet afschrikken door het gebruik van het woord zuur! Het is bewezen dat hyaluronzuur de huid van binnenuit hydrateert. Het kan tot 1000 keer zijn gewicht in water vasthouden, dus het is geweldig om de huid te hydrateren.

Je kunt dit rechtstreeks op je gezicht en hals aanbrengen om een ​​gehydrateerde en volle huid te naar voren te brengen.

Stap vier: Als je al een tijdje last hebt van een droge huid ben je waarschijnlijk redelijk gewend om je huid te hydrateren. Bevochtigen is belangrijk om al het vocht dat je misschien hebt verloren weer in je huid te brengen.

Wij hebben twee geweldige crèmes die de droge huid echt helpen voeden. Onze Daily Renew Facial Cream herstelt de normale tot droge huid met een mix van oliën. Het bevat biologische arganolie om te voeden en hyaluronzuur om te kalmeren en te hydrateren.

Daarnaast hebben ook onze Multi Peptide 360 ​​Moisture Cream die is ontworpen om veroudering tegen te gaan. Dit bevat een reeks superfoods waaronder Cactusvijg die wordt gebruikt om de huid te kalmeren en Cacay-olie die vol zit met Bio Retinol en Linolzuur om de huidbarrière te ondersteunen en om vocht in de huid vast te houden.

Deze zijn allebei geweldig om zowel ‘s ochtends als’ s avonds op je gezicht en hals aan te brengen.

Daily Renew Facial Cream

Multi Peptide 360 Moisture Cream

Wat kan je nog meer doen?

Als je de eenvoudige huidroutine hierboven volgt, ben je zeker op weg naar een gehydrateerde, stralende huid. Maar welke extra stappen kun je nemen als je ‘s ochtends net dat beetje extra tijd hebt?

Je weet al hoe goed hyaluronzuur is als het gaat om het hydrateren en hydrateren van de huid, als toevoeging zou je onze Hyaluronic Eye Complex aan het einde van je routine toe kunnen voegen. Deze handige kleine gel heeft een rollerball-applicator die je oogcontour kalmeert en je zelfs een kleine facial kan geven voordat je eropuit trekt!

De Climate Veil SPF is daarnaast ideaal op dagen waarop je wat extra dekking nodig heeft. Deze getinte SPF is ontworpen voor de normale, droge huid en bevat naast Cacay Oil ook het magische hyaluronzuur om je huid te hydrateren en je tegelijkertijd een subtiele dekking en glans te geven!

Hyaluronic Eye complex

Hyaluronic Eye complex

Climate Veil

Climate Veil SPF

Vind je het na het lezen van dit artikel nog lastig om te bepalen wat je huid nodig hebt? Kom dan voor een Meet & Treat in de salon!