fbpx
Treatment

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage

Een intensieve bindweefselmassage voor een kick-start van de collageenproductie, verbetering van de huidstructuur en verstrakking van de gezichtscontouren. Bindweefselmassage is een prachtige en natuurlijke anti-aging behandeling die je huidconditie verbetert! Je huid wordt strakker en steviger en krijgt ook nog eens een gezonde glow.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is de huidlaag tussen je spieren en je huid. Je kunt het vergelijken met het cement tussen de stenen van een huis. Het is een zacht en rekbaar weefsel dat in je hele lichaam voorkomt. Het houdt je lichaam soepel en stevig en ondersteunt je organen, gewrichten en spieren. Maar daar blijft het niet bij. Je bindweefsel heeft nog veel meer functies. De cellen die zich hierin bevinden, bevorderen de genezing van wondjes en beschermen je tegen infecties. Bindweefsel voert afvalstoffen af, transporteert het zuurstof door je lichaam en slaat het warmte en energie op.

Mega belangrijk onderdeel van je lichaam, dat je zeker niet mag verwaarlozen! Doe je dat wel, dan merk je dat aan de kwaliteit van je huid en de vitaliteit van je lichaam. Daarom is een regelmatige bindweefselmassage heel goed voor je!

Fitness voor je huid!

Als je gezicht jong, strak en rimpelvrij is, betekent dat dat je bindweefsel in goede conditie is. Het zit dan helemaal vol met collageen en elastine. Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen en elastine in je huid af. Hierdoor wordt je huid slapper en krijg je te maken met kraaienpootjes en rimpeltjes tot gevolg. Niemand wil dit, maar het hoort er ook een beetje bij. Dit is het natuurlijke proces van ouder worden. Om dit verouderingsproces zo lang mogelijk uit te stellen, is een regelmatige bindweefselmassage een perfect preventief anti-aging middel met prachtige resultaten. Je stimuleert hiermee het zelf herstellend vermogen van je huid.

Hoe voelt je huid aan na een bindweefselmassage?

Direct na de behandeling kan je huid er wat roder uitzien en beurs aanvoelen. Dit is volkomen normaal en niets om je zorgen over te maken. De roodheid en dit gevoel trekken vrij snel weer weg.

Voordelen van bindweefselmassage

Bindweefselmassage heeft veel voordelen voor je huid en zorgt voor:

 

Wanneer mag ik geen bindweefselmassage?

Er zijn een aantal situaties waarin jij geen bindweefselmassage mag ondergaan:

  • Als je koorts hebt.
  • Als je hartklachten hebt.
  • Als je een veel te hoge bloedruk hebt.
  • Als je hemofilie hebt.
  • Als je kanker hebt en chemokuren of bestralingen ondergaat.
  • Als je last hebt van chronisch eczeem.
  • Als je actieve acne hebt.
  • Als je middelen gebruikt die corticosteroïden bevatten.
  • Als je bloedverdunners slikt.
  • Tijdens je zwangerschap.

Wat is een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een intensieve huidverbeterende massage van je gezicht, hals en decolleté. Met een bindweefselmassage worden de dieper liggende huidlagen (je bindweefsel) intensief gemasseerd en activeren we de doorbloeding van je huid. Je bindweefsel wordt als het ware los gemasseerd.
Je huid haalt voedingsstoffen uit je bloed. Daarom is het belangrijk om een goede doorbloeding te hebben. Is dit niet goed, dan kun je last hebben van blokkades en worden je afvalstoffen minder goed afgevoerd. Dit kan ervoor zorgen dat je huid sneller verouderd en dat je eerder rimpels krijgt. Door bindweefselmassage maak ik de onderhuidse verklevingen los en krijg je een betere doorbloeding.
Ook worden door bindweefelmassage je fibroblasten aangezet tot meer productie van collageen en elastine. Dit verstevigd en verjongd de huid. Je huid gaat er weer stralender en frisser uitzien.

Doet bindweefselmassage pijn?

De bindweefselmassage is een vrij actieve huidbehandeling en zeker niet altijd pijnloos. Dit heeft voornamelijk te maken met de conditie van jouw bindweefsel. Als er veel onderhuidse verklevingen zitten, zal de behandeling als iets pijnlijker worden ervaren. Hoe meer behandelingen je ondergaat, des soepeler jouw bindweefsel wordt en des te minder pijnlijk de behandeling. Hoeveel je ervan voelt verschilt ook heel erg per persoon, de een voelt er meer van dan de ander.

Massages

Is bindweefselmassage iets voor mij?​

Bindweefselmassage is geschikt voor bijna iedereen die preventief op anti-aging wil werken. Het is geschikt voor bijna alle huiden en huidtypes. Bindweefselmassage heeft veel voordelen. Je kunt het inzetten bij:

Met de informatie uit de Huidscan kunnen we een nauwkeurig behandelplan voor je samenstellen. Zo spelen we ook preventief in op veranderingen die nog niet zichtbaar zijn, maar al wel aanwezig zijn in jouw huid. Samen kunnen we deze huidveranderingen proberen te voorkomen of af te remmen.

Hoeveel bindweefselmassages heb ik nodig?

Het aantal behandelingen stellen we samen vast, afhankelijk van jouw doelen, huidconditie en behandelindicatie. Het beste resultaat krijg en behoudt je als je de bindweefselmassage regelmatig herhaalt. Bindweefselmassage in kuurvorm geeft daarom het beste resultaat. Naarmate de kuur vordert, wordt je weefsel soepeler en gaat de structuur van je huid er steeds beter uitzien. Je huid raakt beter doorbloed en je afvalstoffen worden sneller afgevoerd.

Wil je een bindweefselmassage?

Boek dan een All in One 45, 60 of 90 behandeling!